Kurser på Ludvika BK

Ludvika Brukshundklubb har ett nära samarbete med Studiefrämjandet, alla våra aktuella kurser finner ni på Studiefrämjandets sida.

Nu finns bl a valpkurs, allmänlydnad, nosework, spårkurs, agility, hund-i-hand, tävlingslydnad klass 1.

Mer information om innehållet på en del av våra kurser, se här

Har du frågor om kurserna eller vill tipsa oss om andra kurser? Kontakta utbildning@ludvikabk.se

Bra att veta

För att gå på våra kurser så krävs det att du är medlem samt att din hund är vaccinerad och id-märkt. Detta styrker du vid första kurstillfället vid varje kurs du går med kvitto på betald medlemsavgift eller medlemskort. Mer information om medlemskap hittar du här.

• Stora delar av kurserna hålls utomhus. Tänk på att klä dig varmt och torrt för en trevlig vistelse utomhus.
  • Ta alltid med egen vattenskål åt hunden.
  • Ta med belöning åt hunden, mycket godis och/eller leksaker för att förstärka att den gör rätt.
  • Hundarna ska helst inte leka med varandra på träningsplanerna. Detta då ni ska vara den som är roligast för hunden under träningen. Inte hundkompisarna.
  • Använd ett “vanligt” koppel på kursen. Flexikopplet får stanna i bilen.
  • Ställ alla frågor du vill, inga frågor eller funderingar är för “dumma”.
  • Till slut: På kursen lär du dig hur du ska lära din hund olika saker.

Detta innebär träning på hemmaplan mellan kurstillfällena, där det är lugnt och tryggt.
Att lära sin nyfikna och spralliga valp eller unghund något nytt på Brukshundklubben är en optimistisk tanke. Då det där finns massor av andra hundar, människor, dofter, ljud m m.

Med andra ord, misströsta inte om din hund “ALDRIG HAR GJORT SÅ HÄR FÖRUT”

Mer information om en del av våra kurser, se här

Har du frågor angående kurserna? Kontakta utbildning@ludvikabk.se

All utbildning och kursverksamhet genomförs i samarbete med

studir

Varmt välkommen till Ludvika BK!