utbildning@ludvikabk.se

Nose Work - Grundkurs 2

Utomhussök och fordonssök

• Vi fortsätter att träna hundarna med doften Eukalyptus men nu utökar vi sökområdet utomhus - bland annat på lyktstolpar, containers, parkeringsplatser samt på och runt olika fordon (tex cyklar, lastbilar, mopeder och bilar)
  • Vi arbetar vidare med att träna hundarna att tydligt markera var exakt doften är gömd
  • Vi tränar även på helheten av söket såsom starten, själva söket, markeringen, belöningen och avslutet
  • Vi arbetar även här med en hund i taget för effektiv inlärning och för möjligheten att se andra ekipage och lära sig av dem
  • Teori och praktiska övningar varvas under kursen med tonvikt på praktiken

Kursen omfattar 5 ggr och kostar 900 kr.

Kursen kan komma att anordnas på andra kvällar än måndag eller onsdag.

NoseWorkkurserna startar löpande under året beroende på antal anmälningar.

Inbjudan till kursen skickas ut via mail cirka 1-2 veckor innan kursstart.

Betalning ska vara klubben tillhanda senast en vecka innan kursstart på BG nr: 431-3318.