utbildning@ludvikabk.se

Appellkurs
Lydnad + Spår

• För dig som är intresserad av att tävla bruksspår.
    Kursen varvar ca hälften av kurstillfällena är på Brukshundklubbens träningsplaner och hälften av tillfällena ute i spårskogen.
  • Kravet är att hunden ska ha goda kunskaper från allmänlydnadskurs eller liknande; såsom framföras på vänster sida, sitt, ligg, stanna kvar samt inkallning.
  • Hunden ska kunna tränas lös tillsammans med andra hundar.
  • Kursen innehåller bland annat regelgenomgång och finputsning av momenten som ingår i bruksprov appellklass
  • I kursen ingår deltagande som funktionär på någon av klubbens tävlingar
  • Målet med kursen är ett officiellt bruksprov som alla anmäler sig till tillsamman
  • Blandrashundar – liksom alla andra -  är mycket välkomna till vår andra kurs som heter endast ”Spårkurs” där vikten läggs vid att kursdeltagarna ska ha roligt tillsammans med sin hund och lära sig lägga spår. Se denna kurs på annan flik under ”kurser”
  • Vänligen notera; eftersom endast renrasiga hundar får tävla i brukstävlingar (enligt Svenska Brukshundklubbens regler) kommer renrasiga hundar att ges företräde till denna kurs och i mån av plats välkomnar vi självklart blandrashundar enligt den ordning de har anmält sig i.

Kursen om fattar 10 tillfällen
Pris: 1 400 kr.

• Max 8 deltagare

Denna kurs startar med en utvärdering av hundens kunskaper. Därefter tar instruktör och förare i samråd ställning till om ekipaget är på sådan nivå att de kan tillgodogöra sig kursen.

Inbjudan till kursen skickas ut via mail cirka 1-2 veckor innan kursstart.