Bruksläger, spår-sök-patrull

Förtur för medlemmar i Ludvika BK t o m 31/3

När: 11/5-13/5
Plats: Ludvika Brukshundklubb samt skogar runt omkring
Grupper: Spår, sök och patrull blå/grön
1300 kr för medlemmar, 1500 kr för icke medlemmar. Förtur för medlemmar i Ludvika BK.

Instruktörer:
Spår: Louise Abrahamsson
Sök: Lena Kerje
Patrull Blå/grön: Annelie Pettersson

Det kommer finnas åhörarplatser!

Deltagare med hund samlas fredag kväll den 11/5 på klubben med instruktörerna för presentationer.
Vi avslutar på söndagen den 13/5 ca kl. 16.00.
På lördagen planeras för gemensam middag på Räfsnäsgården till självkostnadspris.

Först till kvarn…

Presentation av sök-instruktör Lena Kerje

Idag har jag en jaktcocker, “Jabba” (den förträfflige) är två, vilken jag tränar och tävlar klass 3 lydnad med. Har även en ny Kelpie som heter Måns som ska bli en sökhund. Förlorade min tidigare Hugo när han endast var fyra, då på SM-nivå i sök och vi hann starta ett SM i lydnad. Med Nisse tävlade jag 3 SM i sök, han blev 12 år. Innan dem har jag haft beauceron som jag tävlat elitspår och elitlydnad med samt kört upp som bevakningshund.

I min träning brinner jag för positiv träning då jag anser att hund som aldrig behöver fundera på eventuell bestraffning vågar satsa fullt ut och därav i längden blir en bättre tävlingshund, samt att det är ett så mycket roligare sätt att träna. Jag tycker hundträning och framförallt inlärningen är enormt spännande. Att utvecklas tillsammans med sin hund är bland det roligaste som finns. Alla hundar och förare är olika och det är viktigt att se till varje individ och lägga träningen därefter. Det finns så många olika sätt att träna sin hund på och nya vägar till målet upptäcks hela tiden. Det gör att hundträning aldrig blir tråkigt. Träna rätt och du har en hund som ställer upp och gör sitt bästa i alla lägen – för att det är så himla kul!

Presentation av spår-instruktör Louise Abrahamsson

Louise heter jag men alla kallar mig Lollo.

Jag älskar hundar, just nu bor jag ihop med ett 10-tal håriga vänner.
Jag har även en sambo, Stefan, och en dotter, Lydia, 12 år.

Jag håller på med lite allt möjligt i hundsammanhang. Bl a har jag en kennel ihop med Stefan, Krokasmedens heter den.
Jag tränar och tävlar en del och vi har nästan alltid lite "extra hundar" hemma. Såna som förhoppningsvis ska bli bra tjänstehundar framöver.

Hundarna har lärt mig oerhört mycket och när jag är med dem försöker jag förstå vad de vill säga mig.
Jag tränar och tävlar för att det är roligt. För mig är inte stora meriter det viktigaste utan jag tävlar för att jag vill,
har kul och lär mig mer ihop med mina kompisar, de håriga!
En riktigt usel tävling kan faktiskt ha varit mer nyttig och utvecklande än en tävling där allt bara flöt på.
Jag tycker det är väldigt kul att vara ute och träffa olika ekipage och förhoppningsvis bidra med något i utvecklingen för dem, ser fram emot att möta Er snart!

Jag är lärare i hundtänst, bruksdomare klass 1A och har i cirka 20 år hållt i utbildningar och tävlat i olika mästerskap med olika sorters hundar.
Så en hel del erfarenhet och kunskap har jag, men fullärd inom hund har jag insett att man aldrig blir. För alla hundar är individer precis som vi människor är

Presentation av patrull-instruktör Annelie Pettersson

Annelie Pettersson 41 år
Hundförare civilt sedan -00 som väktare
Tävlat: Lydnad och SM för tjänstehund väktare
Utbildad figurant IPO/svenskskydd
Utbildad PHI
Utbildad instruktör bevakningshundar hos polisen

Varit med i Hv sedan -99 och gjort lumpen

Som person är jag glad öppen och hjälpsam. Vill att alla ska känna att de är en del av gruppen.
Mitt sätt att arbeta med hundar är med mjuka metoder. Dock är det viktigt att man ser till vad hunden behöver för att lyckas, vissa hundar behöver ingenting medans vissa behöver godis, boll och vissa en fastare ledarstil.
Det är viktigt för mig att se hela ekipaget och vad ekipaget behöver. Så jag arbetar inte bara med hunden utan även förare Jag kan framstå som lite officersmässig och fyrkantig men har alltid nära till skratt och är egentligen väldigt mjuk.

180511-13_bruksläger

Klubbläger 17-18/6 och 24/9.