Kurser på Ludvika BK
HÖSTENS KURSER 2021

Nosework nybörjare (inomhus och behållare)
Nosework fortsättning (utomhus och fordon)
Valpkurs onsdag
Allmänlydnad måndag
Allmänlydnad  onsdag
Allmänlydnad Fortsättning måndag
Spårkurs lördag och söndag

Vänligen notera följande höstem 2021

Ludvika BK följer Folkhälsomyndighetens, och Svenska Brukshundklubbens, rekommendationer. Vi håller avstånd till varandra på minst 2 meter.

Är man det minsta förkyld eller har andra symptom som skulle kunna innebära smitta av Coronaviruset måste man stanna hemma och får inte deltaga på kursen.

Om nya rekommendationer kommer som gör att man inte kan genomföra hela, eller delar av, kursen kommer inbetald kursavgift inte att återbetalas men den kan användas till valfri kurs senast den 31/11 2021. Ludvika BK kommer i detta fall inte att använda §13 i Svenska Brukshundklubben som innefattar force majeure.

Vid frågor om detta – kontakta utbildningssektorn: utbildning@ludvikabk.se

Ludvika Brukshundklubb samarbetar med Studiefrämjandet som hanterar anmälningar till klubbens kurser.

Har du frågor om kurserna eller vill tipsa oss om andra kurser? Kontakta utbildning@ludvikabk.se

Bra att veta

För att gå på våra kurser så krävs det att du är medlem samt att din hund är vaccinerad och id-märkt. Detta styrker du vid första kurstillfället vid varje kurs du går med kvitto på betald medlemsavgift eller medlemskort.
Information om medlemskap hittar du >här

• Stora delar av kurserna hålls utomhus. Tänk på att klä dig varmt och torrt för en trevlig vistelse utomhus.
  • Ta alltid med egen vattenskål åt hunden.
  • Ta med belöning åt hunden, mycket godis och/eller leksaker för att förstärka att den gör rätt.
  • Hundarna ska helst inte leka med varandra på träningsplanerna. Detta då ni ska vara den som är roligast för hunden under träningen. Inte hundkompisarna.
  • Använd ett “vanligt” koppel på kursen. Flexikopplet får stanna i bilen.
  • Ställ alla frågor du vill, inga frågor eller funderingar är för “dumma”.
  • Till slut: På kursen lär du dig hur du ska lära din hund olika saker.

Detta innebär träning på hemmaplan mellan kurstillfällena, där det är lugnt och tryggt.
Att lära sin nyfikna och spralliga valp eller unghund något nytt på Brukshundklubben är en optimistisk tanke. Då det där finns massor av andra hundar, människor, dofter, ljud m m.

Mer information om en del av våra kurser finns > här
  Har du frågor angående kurserna? Kontakta utbildning@ludvikabk.se
 All utbildning och kursverksamhet genomförs i samarbete med

studir

Varmt välkommen till Ludvika Brukshundklubb!